Mitt namn är Liza och jag är grundaren av Avoi, en skandinavisk livsstilsbutik som såg dagens ljus år 2017. Resan med Avoi tog sin början redan 2007 när jag startade byLizaHenckel. Där ägnade jag mig åt att skapa och tillverka olika handgjorda trycksaker för butiker, bröllop och dop.

Min verksamhet växte snabbt och jag började leverera mina produkter till cirka 20 mindre butiker i Helsingborg-Malmö området. Utöver detta engagerade jag mig även i att planera och arrangera bröllop och dop, vilket gav mig en bred erfarenhet inom branschen.

Med åren insåg jag möjligheterna att expandera och skapa något större. År 2017 blev Avoi verklighet, och jag fortsatte att erbjuda skandinaviska livsstilsprodukter med en unik och personlig touch. Avoi är resultatet av min passion för design och mitt engagemang för att skapa en butik som ger kunderna en unik och minnesvärd upplevelse. Med en stark grund från byLizaHenckel och en vision om att erbjuda det bästa inom skandinavisk livsstil ser jag fram emot att fortsätta denna spännande resa med Avoi.

Under tiden jag drev byLizaHenckel parallellt med mitt "vanliga" arbete, bar jag på drömmen om att arbeta med inredningsprojekt och driva en livsstilsbutik. Denna dröm blev verklighet 2017 när jag startade Avoi på Kullagatan i Helsingborg. (Avoi betyder "till dig" på italienska).

De tre åren med Avoi var en spännande, tuff ibland och mycket lärorik resa, särskilt då jag aldrig tidigare hade erfarenhet av att driva en butik. Trots utmaningarna fylldes åren också av många härliga möten och upplevelser. Men som familj bestämde vi oss för att påbörja ett nytt äventyr, och 2020 stängde jag ner butiken i Helsingborg för att flytta med min familj till Marbella.

Det var ett självklart val för mig att packa ihop butiken och starta om i Spanien, och så föddes Avoi Marbella. De tre fartfyllda åren i solen gav mig möjligheten att arbeta intensivt med inredningsprojekt, där jag inte bara drev min butik i bergen ovanför Elviria, utan också engagerade mig i att skapa inspirerande miljöer för lägenheter och villor. Åren i Spanien har haft en djup påverkan på mig och har lett till en vidareutveckling av Avoi-konceptet.

Idag strävar Avoi efter att skapa en underbar känsla av skandinavisk design och inredning med en inblandning av Medelhavets charm. Denna fusion av stilar, inspirerad av mina erfarenheter i både Sverige och Spanien, präglar nu Avoi och ger en unik atmosfär som jag hoppas fortsätter att inspirera och skapa en känsla av hemtrevnad vart än Avoi befinner sig.

Efter att ha tagit med mig den unika känslan från Spanien återvände jag till Sverige år 2023 när vi flyttade tillbaka. Under större delen av hösten ägnade jag mig åt att söka efter den perfekta platsen för Avoi, och den 1 december fick jag äntligen nycklarna till den optimala lokalen vid Davidshallstorg.

Det är med stor glädje och entusiasm jag nu kan hälsa både nya och gamla kunder välkomna till Avoi på Davidshallsgatan 15 i centrala Malmö. Butiken är fylld med ett noga utvalt sortiment av heminredning, möbler, kläder och smycken från handplockade leverantörer. Många av produkterna är antingen handgjorda eller återvunna, och de präglas av en stark känsla för entreprenörskap, hållbarhet och närproducerat.

Varmt välkommen till Avoi, där vi strävar efter att erbjuda en unik och personlig upplevelse för alla som delar vår passion för skandinavisk design och en medveten livsstil. Ta del av det handplockade utbudet och känn dig som hemma hos Avoi på Davidshallsgatan 15 – vi ser fram emot att välkomna dig med öppna armar!